Nederlands Deutsch

Instructeurs opleiding





Enthousiasme en ervaring
Ben je een enthousiast zeiler en heb je enige jaren zeilervaring? Lijkt het je leuk om jouw kennis over te brengen op anderen? Dan ben jij misschien wel de persoon de wij zoeken! Het Veerse Gat is altijd op zoek naar instructeurs die in de zomermaanden enkele weken tijd hebben om zeilles te geven aan kinderen en volwassenen.

Eigenschappen om instructeur te worden
Om instructeur te kunnen worden bij Het Veerse Gat moet je bij voorkeur over de volgende eigenschappen bezitten:
  • de nodige zeilervaring, bij voorkeur op het niveau van CWO Kielboot of Zwaardboot III
  • zeilen superleuk vinden en dat enthousiast uitstralen
  • minimaal 17 jaar zijn
  • in het hoogseizoen (juli-augustus) van dit jaar en volgend jaar minstens beide jaren 3 weken beschikbaar zijn

Opleiding tot instructeur
Elk jaar organiseert Het Veerse Gat in het voorjaar een opleiding voor nieuwe instructeurs. Deze opleiding bestaat grofweg uit vier onderdelen:
  • een selectieweekend
  • de praktijktrainingen
  • de theorie-avonden
  • het examen Kielboot en/of Zwaardboot IV

Voor 2015 staat het selectieweekend gepland op 2 en 3 mei. Je hoort dan of we je een opleiding aanbieden, wat betekent dat je aansluitend (t/m 10 mei) deelneemt aan de trainingsweek. Aan het eind van die week doe je je kielboot of zwaardboot IV examen, zowel theorie als praktijk (mits de weersomstandigheden het toelaten).

Tijdens het selectieweekend vaar je met 2 kandidaat-instructeurs in een Valk. Ervaren instructeurs beoordelen aan de hand van opdrachten of je huidige zeilervaring voldoende is om de trainingsweek mee in te gaan en of je als persoon geschikt bent voor het instructeursschap. Ook wordt een inleidend theorie-examen gemaakt, waarop je je het beste aan de hand van het boek de Leidraad voor Zeilers kunt voorbereiden. Aan het eind van de dag maken we de balans op en kijken we of we het met jou zien zitten en natuurlijk of jij het met ons ziet zitten.

Is dat het geval, dan nodigen we je graag uit om direct de opleiding in te gaan en actief aan de training deel te nemen, zodat je aan het eind van de opleidingsweek op het gewenste niveau Kielboot of Zwaardboot IV kunt zeilen. De laatste dag van de opleidingsweek wordt er Kielboot of Zwaardboot IV examen gevaren en wordt een theorie-examen gemaakt. Kun je niet deelnemen aan het selectieweekend en de aansluitende trainingsweek, dan zal het voor 2015 heel lastig worden om nog tot instructeur te worden opgeleid.

Didactische opleiding
Bij het zeilles geven komt meer kijken dan alleen goed zeilen. Je moet op een effectieve manier jouw kennis kunnen overbrengen op anderen. Om je deze vaardigheid bij te brengen organiseren we enige tijd na de opleiding een didactisch weekend. Dit weekend is een must om bij Het Veerse Gat les te komen geven.

Word jij een van onze nieuwe instructeurs?
Voldoe je (grotendeels) aan de genoemde eigenschappen en heb je zin in een fantastische zomer?
Vul dan dit formulier in en mail dat naar info@veersegat.nl of stuur het per post naar
Zeilschool Het Veerse Gat
Polredijk 21
4351 RT Veere
Wil je meer weten, neem dan contact op met de zeilschool via telefoonnummer 0118 - 50 13 98.
Uiteraard kun je ook een e-mail sturen naar info@veersegat.nl

 

CWO erkend opleidingscentrum
HISWA
Nationaal Platform Jeugdzeilen
   Crew Login
Zeilschool Het Veerse Gat
Polredijk 21
4351 RT Veere
Telefoon: +31 118 501398
Email: zeilschool@veersegat.nl