Diploma’sJeugdzeilen diploma’s
Het is zeker een uitdaging om je CWO-diploma’s te halen zoals eenmans jeugdzeilen I, eenmans jeugdzeilen II en eenmans jeugdzeilen III. Deze diploma’s haal je bij Het Veerse Gat in de Optimist. De Optimist is een kleine jeugdboot waarin je snel spelenderwijs het zeilen kunt leren. De beginselen leer je bij niveau I. Na de basis kun je verder met niveau II en daarna naar het gevorderd niveau III. Het diploma jeugdzeilen is bedoeld voor kinderen tot 15 jaar oud. Ook is het mogelijk om in de Laser Pico jou CWO-diploma’s jeugdzeilen tweemans te halen. Dan ga je voor de diploma’s jeugdzeilen tweemans I, jeugdzeilen tweemans II en jeugdzeilen tweemans III. Je vaart dan samen met iemand anders in de Laser Pico.

Kielboot diploma’s
De zeilboten waar bij Het Veerse Gat het meest mee gevaren wordt zijn Valken. Een Valk is een open kielboot en het bijbehorende diploma wat je in de Valk kunt behalen heet simpelweg “Kielboot”. Als beginner ga je proberen om zoveel mogelijk punten (eisen op het diploma=vorderingenstaat) te behalen voor CWO diploma Kielboot I. De volgende stap is diploma Kielboot II. Heb je al behoorlijk wat ervaring en bij voorkeur de diploma’s Kielboot I en II al gehaald, dan kun je voor het gevorderde diploma Kielboot III gaan!

Zwaardboot diploma’s
Bij Het Veerse Gat kun je ook je diploma’s CWO zwaardboot halen. In een Laser vaar je alleen, vandaar dat dit officieel een eenmansboot heet. Om te beginnen in de Laser is het belangrijk dat je al zeilervaring hebt. De beginnende Laser-zeiler gaat voor het CWO diploma Zwaardboot Eenmans I. Heb je de basis onder de knie, dan ga je verder met Zwaardboot Eenmans II. Als je echt gevoel hebt voor het zeilen in een zwaardboot, dan wil je natuurlijk ook het diploma Zwaardboot Eenmans III halen. In 2021 worden de zwaardbootlessen eenmans niet in alle cursusweken aangeboden. Kijk op het overzicht bij Inschrijven in welke weken je de cursus Zwaardboot eenmans kunt volgen. Nieuw dit jaar op het Veerse Gat is de zwaardboot tweemans. Hier leer je samen zeilen en als het goed gaat ook varen met een trapeze en genaker. Ook hierbij kan je je CWO diploma I t/m III in halen voor Zwaardboot Tweemans.