Boten

Voor ieder wat wils
Het Veerse Gat beschikt over een uitgebreide vloot. Hierdoor hebben we voor elke leeftijd een boottype dat het meest geschikt is om zeilles in te krijgen. 

Optimist
De Optimist is een prima jeugdboot voor kinderen tot 12 jaar. Het is een kleine zwaardboot die door één persoon gezeild wordt. Veelal geeft de instructeur vanuit een motorboot les en daardoor is deze altijd snel ter plaatse als er geassisteerd moet worden. Kortom, de Optimist is een leuk en veilig bootje waarmee het enthousiasme voor het zeilen snel wordt opgepakt. Tijdens de cursus is het dragen van een wetsuit verplicht. Deze kan je zelf meenemen of lenen bij de zeilschool.

Valk
De Valk is een open zeilboot en heeft een vaste kiel. Deze zeilboot heeft een lengte van ongeveer 6,5 m en een zeilopppervlak van ruim 17 m2. Z’n ruime kuip, de goede zeileigenschappen en z’n stabiliteit maken de Valk tot de perfecte lesboot voor alle leeftijden. In de valk vaar je met maximaal 4 cursisten en 1 instructeur. Voor de verhuur is de Valk geschikt voor maximaal 4 volwassenen.

Laser Pico
In de Laser Pico kun je alleen of samen zeilen. Met een zelflozende kuip, een hoge giek en stabiele rompvorm is dit de ideale lesboot voor (jeugd)zeilers. Het is een geschikte boot voor zowel beginnende als gevorderde zeilers en ook geschikt voor volwassenen. Het grootzeil heeft een oppervlakte van 5,14 m2 en kan gereefd worden. De fok heeft een oppervlakte van 1,09 m2 wanneer er met 2 personen gevaren wordt. Tijdens de cursus is het dragen van een wetsuit verplicht. Deze kan je zelf meebrengen of lenen bij de zeilschool.

Laser
LaserVoor de jeugdzeiler met zeilervaring (minimaal CWO 1) en een leeftijd tussen de 14 en 18 jaar met een minimaal gewicht van 50 kg, is de Laser een perfecte zeilboot om spectaculair in te (leren) zeilen. Deze eenmans zwaardboot is een Olympische klasse, heeft een zeiloppervlak van ongeveer 4,7 m2 of 5,7 m2 en is zo’n 4 m lang. Bij het Laser zeilen zijn met name gewichtsverdeling (waar zit ik in de boot?) en zeilstanden belangrijke onderdelen, evenals het recht krijgen van de boot als je bent omgeslagen. Dat je echt nat wordt in een Laser maakt de pret alleen maar groter! Tijdens de cursus is het dragen van een wetsuit verplicht. Deze kan je zelf meebrengen of lenen bij de zeilschool.

Laser Bahia
De Laser Bahia is een stabiele zwaardboot voor 2-3 cursisten. Net als de Laser Pico heeft de boot een stabiele rompvorm en een zelflozende kuip. Daarop wordt de Bahia ook wel de “grote broer” van de Pico genoemd. De Laser Bahia kan uitgerust worden met trapeze en een genaken, voor nog meer snelheid en actie! De boot is geschikt voor beginnende en ervaren zeilers vanaf ongeveer 14 jaar. het grootzeil heeft een oppervlakte van 10,50 m2 en kan gereefd worden. De rolfok heeft een zeiloppervlakte van 3,75 m2. Door de ruime kuip is de boot ook ideaal voor volwassenen gezinnen en kan ook gehuurd worden buiten de zeilweken om. Tijdens de cursus is het dragen van een wetsuit verplicht. Deze kan je zelf meebrengen of lenen bij de zeilschool.