Laser Pico (11-14 jaar)Vakantie op het water
Tijdens een jeugdweek bij Het Veerse Gat laten we je op een gezellige en sportieve manier kennismaken met de zeilsport. Overdag zijn we natuurlijk zo veel mogelijk op het water omdat je zeilen het beste leert door het te doen! ’s Avonds krijg je theorieles en doe je mee aan de leuke avondprogramma’s. Samen met zo’n 40 cursisten en onze instructeurs maak je je vakantie op het water onvergetelijk!
Aan deze leeftijdsgroep wordt lesgegeven in de Valk (4 cursisten per boot) of de Laser Pico. In deze snelle zwaardboot kan je samen varen en als je wat meer ervaring hebt, ook alleen (zie ook ‘boten‘)

Weekprogramma
De week begint op zondagmiddag in verschillende tijdssloten. De Laser Pico tussen 15.00 en 15.15 uur.
We sluiten de cursus af met een wedstrijd voor de zeilschool op zaterdagochtend. De ouders zijn vanaf 09.30 uur welkom om te komen kijken, om 10.30 uur sluiten we met iedereen af op de kant. Je verbijft op ons gezellig ingerichte schip “Linda”. Gedurende de week leer je veel nieuwe mensen kennen, doen we te gekke spelen, bezoeken we het mooie Veere, organiseren we een spannende avondtocht en natuurlijk wordt er veel gezeild!

Tarieven 2024:
– intern: € 675,-
– extern (dagelijks 08.45-21.00 uur): €625,-

Zodra je hieronder op één van de te reserveren data klikt. kom je in het reserveringsprogramma. Voor de annuleringsregeling en overige voorwaarden verwijzen wij naar onze ALGEMENE VOORWAARDEN.

De weekcursussen 2024:
Zeilweek 1: 7 t/m 13 juli (week 28)
Zeilweek 2: 14 t/m 20 juli (week 29)
Zeilweek 3: 21 t/m 27 juli (week 30)
Zeilweek 4: 28 juli t/m 3 augustus (week 31)
Zeilweek 5: 4 t/m 10 augustus (week 32)
Zeilweek 6: 11 t/m 17 augustus (week 33)
Zeilweek 7: 18 t/m 24 augustus (week 34)
Zeilweek 8: 25 augustus t/m 31augustus (week 35) (Alleen bij voldoende aanmelding, vraag naar de mogelijkheden via mail).

Bekijk de foto’s van voorgaande jaren op onze Facebookpagina

Wil jij alvast een kleine sfeerimpressie van hoe een week op zeilschool het Veerse Gat eruit ziet. Kijk dan het onderstaande filmpje!

Dagprogramma
Natuurlijk ben je benieuwd hoe het dagprogramma er tijdens een jeugdweek uit ziet. Hieronder vind je een korte omschrijving:
08:00 – 08:30 Ontbijt
09:00 – 12:30 Zeilen, met om 10:30 een pauze, vaak op een van de eilandjes in het Veerse Meer
13:00 – 13:45 Lunch (bij mooi weer op een van de dagen picknick onderweg met de hele groep)
14:00 – 17:30 Zeilen, met om 15:30 een korte pauze onderweg
17:30 – 18:30 Even bijkomen van alle wateractiviteiten
18:30 – 19:00 Avondmaaltijd
19:30 – 21:00 Een blokje theorie met aansluitend een gezellige avondactiviteit (oudere jeugd tot 22:30 uur) Bij mooi weer op één van de avonden een avond/ nachttocht
21:00 – 21:30 Thee

Zoals je ziet wordt er veel gezeild. Daarbij proberen de instructeurs je op een leuke manier zoveel mogelijk te leren en kun je aan het eind van de week misschien wel een CWO-diploma (Kielboot, Jeugdzeilen tweemans of Zwaardboot) halen.

Van de instructeurs!
Hou jij van hard gaan, gezelligheid en ben je niet bang om een beetje nat te worden? Dan is de Laser Pico iets voor jou! Samen met leeftijdsgenootjes scheur je over het Veerse Meer. We varen langs alle eilanden en misschien leggen we daar zelfs even aan. Je zit met zijn tweeën in een boot dus hebt altijd iemand om je slechtste grappen aan te vertellen. Gaan jullie schuin? Hang met je lichaam buiten boord en gaan met die banaan! Hangen jullie niet hard genoeg? Tja, dan heb je kans dat je moet zwemmen om je boot even recht te zetten. Kortom,wil je een week vol gezelligheid, lol, avontuur én wil je ook nog eens leren zeilen? Kom een weekje meevaren in de Laser Pico!

Wat moet je meenemen?
Enkele zaken die je zeker niet moet vergeten zijn:
– regenkleding (jas, laarzen én broek)
– kleding voor warm en koud weer
– zonnebril met brillentouwtje, zonnebrandcrème, pet en zwemkleding
– schoenen (minimaal 2 paar) waarvan de zolen niet afgeven (bijvoorbeeld sport- of bootschoenen) en die nat mogen worden
– waterschoentjes
– toiletartikelen
– handdoek (minimaal 2 stuks)
– slaapzak, hoeslaken en kussensloop
– zakgeld (10 – 15 euro is meer dan voldoende)

Mobiele telefoon
De mobiele telefoon is erg belangrijk in de huidige, maar wij denken dat een week zonder ook best kan! Vandaar dat Zeilschool Het Veerse Gat heeft besloten geen mobiele telefoons toe te staan bij cursisten. Instructeurs zijn te allen tijde bereikbaar voor de veiligheid op het water en zullen ook voldoende foto’s maken. Wil je toch even contact met het thuisfront? Dan kan er tijdens de thee (21.00-21.30 uur) in overleg met de staf, gebruik gemaakt worden van de zeilschooltelefoon. Wilt u als ouders weten hoe het gaat tijdens de week? Dan kunt u bellen tussen 21.00 en 21.30 uur naar een van de stafleden. Wij zijn bereikbaar op 0031 118 50 13 98.

Wetsuit
Vanwege de veiligheid is het verplicht een wetsuit te dragen tijdens de lessen in de Laser Pico. Het is mogelijk je eigen wetsuit mee te brengen tijdens de zeilweek, je kunt ook een wetsuit lenen bij de zeilschool. Wanneer je een wetsuit van Het Veerse Gat wil lenen, kan je dit aangeven op het inschrijfformulier. Vermeld bij de maat duidelijk je kledingmaat. De huur voor een wetsuit zit bij de prijs van de cursusweek inbegrepen.

Inschrijven en beschikbaarheid jeugdweken
Benieuwd welke boot het best bij jou past? Kijk dan in welke boten er lesgegeven wordt.
Klik in een van de onderstaande tabellen op de datum om naar het inschrijfformulier te gaan. Uw voorkeursweek niet meer beschikbaar? Stuur een mailtje naar info@veersegat.nl/ en we kijken graag met u naar de mogelijkheden.