Zwaardboot eenmans (14-18 jaar)Vakantie op het water
Tijdens een jeugdweek bij Het Veerse Gat laten we je op een gezellige en sportieve manier kennismaken met de zeilsport. Overdag zijn we natuurlijk zo veel mogelijk op het water omdat je zeilen het beste leert door het te doen! ’s Avonds krijg je theorieles en doe je mee aan leuke avondprogramma’s. Samen met zo’n 40 cursisten en onze instructeurs maak je je vakantie op het water onvergetelijk!

Weekprogramma
De week begint op zondagmiddag in verschillende tijdssloten. De Laser groep verwachten we tussen 15.15 uur en 15.30 uur. Kom je samen met je broer(s) en/of zus(sen)? Dan zien we graag de hele familie tussen 14.30 en 15.00 uur.
We sluiten de cursus af met een wedstrijd voor de zeilschool op zaterdagochtend. De ouders zijn vanaf 09.30 uur welkom om te komen kijken, om 10.30 uur sluiten we met iedereen af op de kant. Je verblijft op ons gezellig ingerichte schip “Linda”. Gedurende de week leer je veel nieuwe mensen kennen, doen we te gekke spellen, bezoeken we het mooie Veere, organiseren we een spannende avondtocht en natuurlijk wordt er veel gezeild! We hebben op de zeilschool Laser 4.7 en Laser Radial, een snelle zwaardboot waar je alleen in zeilt, de instructeur geeft op afstand instructie. (zie ook ‘boten‘)

Tarieven 2024:
– intern: € 725,-
– extern (dagelijks 08.45-21.00 uur): € 675,-

Zodra je hieronder op één van de te reserveren data klikt, kom je in het reserveringsprogramma. Voor de annuleringsregeling en overige voorwaarden verwijzen wij naar onze ALGEMENE VOORWAARDEN.

De weekcursussen 2024:
Zeilweek 1: 7 t/m 13 juli (week 28)
Zeilweek 2: 14 t/m 20 juli (week 29)
Zeilweek 4: 28 juli t/m 3 augustus (week 31)
Zeilweek 6: 11 t/m 17 augustus (week 32)
Zeilweek 7: 18 t/m 24 augustus (week 34)

Bekijk de foto’s van voorgaande jaren op onze Facebookpagina

Wil jij alvast een kleine sfeerimpressie van hoe een week op zeilschool het Veerse Gat eruit ziet. Kijk dan snel het onderstaande filmpje!

Dagprogramma
Natuurlijk ben je benieuwd hoe het dagprogramma er tijdens een jeugdweek uit ziet. Hieronder vind je een korte omschrijving:
08:00 – 08:30 Ontbijt
09:00 – 12:30 Zeilen, met om 10:30 een pauze, vaak op een van de eilandjes in het Veerse Meer
13:00 – 13:45 Lunch (bij mooi weer op een van de dagen picknick onderweg met de hele groep)
14:00 – 17:30 Zeilen, met om 15:30 een korte pauze onderweg
17:30 – 18:30 Even bijkomen van alle wateractiviteiten
18:30 – 19:00 Avondmaaltijd
19:30 – 21:00 Een blokje theorie met aansluitend een gezellige avondactiviteit (oudere jeugd tot 22:30 uur) Bij mooi weer op één van de avonden een avond/ nachttocht
21:00 – 21:30 Thee

Zoals je ziet wordt er veel gezeild. Daarbij proberen de instructeurs je op een leuke manier zoveel mogelijk te leren en kun je aan het eind van de week misschien wel een CWO-diploma (Zwaardboot eenmans) halen.

Van de instructeurs!
Ben jij iemand die liever zelf alle touwtjes in handen te heeft? Vind je het daarnaast super vet om keihard over het Veerse Meer te varen? Dan is de Laser eenmans zeker wat voor jou! Bovendien is deze boot uitermate geschikt als je het leuk vindt om wedstrijden te varen. Zie ik jou dit jaar in de Laser over het Veerse Meer racen?

Wat moet je meenemen?
Enkele zaken die je zeker niet moet vergeten zijn:
– regenkleding (jas, laarzen én broek)
– kleding voor warm en koud weer
– zonnebril met brillentouwtje, zonnebrandcrème, pet
– zwemkleding
– schoenen (minimaal 2 paar) waarvan de zolen niet afgeven (bijvoorbeeld sport- of bootschoenen) en die nat mogen worden
– waterschoentjes
– toiletartikelen
– handdoek (minimaal 2)
– slaapzak, hoeslaken en kussensloop, eventueel je eigen kussen
– zakgeld (10 – 15 euro is meer dan voldoende)
– wetsuit (deze kan je ook lenen bij het Veerse Gat)

Wetsuit
Vanwege de veiligheid is het verplicht een wetsuit te dragen tijdens de lessen in de Laser. Het is mogelijk je eigen wetsuit mee te brengen tijdens de zeilweek, je kunt ook een wetsuit lenen bij de zeilschool. Wanneer je een wetsuit van Het Veerse Gat wilt lenen, kun je dit aangeven op het inschrijfformulier. Vermeld bij de maat duidelijk je kledingmaat. De huur voor een wetsuit zit bij de prijs van de cursusweek inbegrepen.

Mobiele telefoon
De mobiele telefoon is erg belangrijk in de huidige omgang, maar wij denken dat een week zonder ook best kan! Vandaar dat Zeilschool Het Veerse Gat heeft besloten geen mobiele telefoons toe te staan bij cursisten. Instructeurs zijn te allen tijde bereikbaar voor de veiligheid op het water en zullen ook voldoende foto’s maken. Wil je toch even contact met het thuisfront? Dan kan er tijdens de thee (21.00-21.30 uur) na overleg met de staf, gebruik gemaakt worden van de zeilschooltelefoon. Wilt u als ouders weten hoe het gaat tijdens de week? Dan kunt u bellen tussen 21.00 en 21.30 uur naar een van de stafleden. Wij zijn bereikbaar op 0031 118 50 13 98.

Inschrijven en beschikbaarheid jeugdweken
Benieuwd welke boot het best bij jou past? Kijk dan in welke boten er lesgegeven wordt.
Klik in de onderstaande tabel op de datum om naar het inschrijfformulier te gaan. Uw voorkeursweek niet meer beschikbaar? Stuur een mailtje naar info@veersegat.nl en we kijken graag met u naar de mogelijkheden.